سنجش تراکم استخوان دقیق ترین روش تشخیص پوکی استخوان
آزمایشهای سنجش تراکم استخوان دقیق ترین روش برای تشخیص وپی گیری درمان پوکی استخوان است.
به گزارش راسخون به نقل از وب دا؛ یک جراح و متخصص ارتوپدی گفت: زنانی که یائسگی زودرس (قبل از 45سالگی) دارند مانند بانوانی که تخمدانهای آنها را با جراحی برداشته اند بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند.
دکتر مهدی ابویی گفت: استروژن هورمون زنانه ای است که از کاهش توده ی استخوان جلوگیری می کند.
به گفته وی تولید استروژن در تخمدانها بعداز یائسگی متوقف می شود در نتیجه از دست رفتن توده ی استخوان تسریع می شود.
این جراح ومتخصص ارتوپدی اظهار داشت: زنان بیشتر از مردان به پوکی استخوان وشکستگی ناشی از آن دچار می شوند . زنان از ابتدا تراکم استخوان کمتری دارند و بیشتر هم عمر می کنند.
با افزایش سن احتمال بروز پوکی استخوان بیشتر می شود
دکتر ابویی بیان کرد: وراثت برمقدار استخوانهای شما و سرعت از دست دادن آنها تاثیر دارد اگر مادر شما شکستگی لگن یا مهره و ساعد داشته باشد احتمال ابتلای شما به شکستگی 2برابر افراد دیگر است.
این متخصص ارتوپدی اظهار داشت: بانوانی که دارای استخوانهای کوچک بوده، کوتاه قد و یا لاغر هستند به خاطر وجود توده استخوانی کمتر، مستعد بروز پوکی استخوان هستند و برای همین بانوان اروپایی شمالی یا افراد ساکن آسیای جنوب شرقی بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند.
به گفته وی بیماریهایی نظیر بیماری تیروئید، پاراتیروئید، غددجنسی وغدد فوق کلیوی می توانند به پوکی استخوان منجر شوند.
این جراح ومتخصص ارتوپدی در شهرستان فسا درخصوص عوامل خطر قابل کنترل در این بیماری اظهار داشت: وزن کم بانوان بسیار لاغر باعث کم شدن قدرت استخوان هم می شود (زنانی که دارای اضافه وزن هستند معمولا در معرض خطر نیستند ولی احتمال ابتلا به بیماریهای دیگر در آنها زیاد تر است.)
وی با بیان اینکه ورزش نکردن و نداشتن فعالیت، کاهش توده های استخوانی را تسریع می کند، گفت: ورزش مناسب به افزایش مقدار استخوان و سلامت بیشتر شما کمک می کند.
دکتر ابویی بیان کرد: کلسیم استخوانها را قدرتمند می کند اگر به قدر کافی کلسیم مصرف نمی کنید بدن شما سلولهای استخوانی را تخریب می کند تا کلسیم مورد نیاز خود را از آنها به دست آورد.
این جراح و متخصص ارتوپدی اظهار داشت: زنانی که سیگار می کشند بیشتر از آنها که سیگار نمی کشند به پوکی استخوان وسایر بیماریها دچار می شوند.
به گفته وی بعضی داروهای تجویزی نظیر کورتن که در درمان آرتروز وآسم استفاده می شود وبرنامه غذایی پرپروتئین وکمبود ویتامین دی از دیگر عوامل خطر در ابتلا به این بیماری هستند.
دکتر ابویی با بیان اینکه معاینه و سابقه پزشکی کمک می کند تا مشخص شود آیا در معرض پوکی استخوان هستید یا نه تصریح کرد: آزمایشهای سنجش تراکم استخوان دقیق ترین روش برای تشخیص و پی گیری درمان پوکی استخوان است.
وی اضافه کرد: این آزمایش معمولا 3 تا 5 سال یک بار تکرار می شود تا روند پوکی استخوان و احتمالا درمان آن مشخص شود.
این جراح ومتخصص ارتوپدی بیان کرد: تشخیص پوکی استخوان خیلی ساده نیست و در بیشتر موارد زمانی تشخیص داده می شود که فرد دچار شکستگی شده است.
/111/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}